06-55144032 info@steefhelpt.nl
Selecteer een pagina
Boekentip Steeds Leuker

Ik heb ‘m al twee keer gelezen en nu ben ik ‘m aan het luisteren. Inmiddels ben ik al redelijk verslingerd aan dit boek en ik grijp elk moment aan om weer even een hoofdstuk te luisteren. Als ik het huis schoonmaak, in de tuin werk of de hond uitlaat.

Ik heb het over het boek Steeds Leuker – van Jelle Hermus. Op heldere, komische wijze vertelt Jelle over wat jij zelf kan doen om jouw leven elke dag een beetje leuker te maken. Met veel praktische, herkenbare voorbeelden. Het fijne hierbij is dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. We moeten onszelf en het leven niet TE serieus nemen. Daar heeft hij natuurlijk groot gelijk in.

 

So Chicken: broeden op een leuker leven

Jelle is de oprichter van het in 2004 opgerichtte website/platform So Chicken. Het is zijn missie om onze samenleving een stukje liefdevoller te maken. En dat kan alleen als we elkaar helpen het leven steeds leuker te maken. Jelle deelt levenslessen en tips. En die kunnen we allemaal wel gebruiken. Dat blijkt, want So Chicken wordt jaarlijks bezocht door 12 miljoen bezoekers (!) en de wekelijkse nieuwsbrief heeft 150.000 abonnees. Wauw!

Samenvatting boek Steeds Leuker

Steeds Leuker is het eerste boek van Jelle, bekroond met de titel ‘beste spirituele boek van 2018’.

Het boek bestaat uit 4 delen: De broednestmethode, Vrijheid, Blijheid en Betekenis. Ieder mens wil een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. De hoofdstukken geven ons de handvatten om hiermee aan de slag te gaan. In simpele, kleine stappen. Dan kom je vanzelf waar je wilt zijn.

De broednestmethode zet je direct aan tot nadenken. Want wat wil je eigenlijk in het leven? Wat is voor jou belangrijk, waar droom je over en wat wil je graag bereiken? Als je de antwoorden op deze vragen kent, is het daarna gemakkelijk. Je stelt jezelf bij alles de vraag: brengt deze stap mij dichter bij mijn doel? Is het antwoord Nee? Let it go. Is het Ja..? Go for it. Dat zijn de eieren in jouw broednest waarop jij gaat broeden.

Vrijheid gaat over het overboord gooien van de dingen die je niet blij maken. Het gaat over het opruimen van ballast, troep en frustraties. Stap voor stap, met handige tips. Ruimte maken in je huis, in je leven en in je hoofd.

Blijheid: in dit derde deel ontdek je de korte route naar geluk en blijheid. Geen eindeloze lijsten, zweverige oefeningen of abstracte inzichten. Nee het gaat om de dingen die je kunt doen om direct blijer te worden.

Betekenis: Voldoening. In dit deel onderzoeken we de bouwstenen van betekenis, en hoe je betekenis eenvoudig kunt introduceren in je eigen leven. Een belangrijk onderdeel hiervan is werken aan niet-veroordelen, compassie en liefde voor jezelf én de wereld om je heen.

Focus op de belangrijke dingen in het leven

Soms moet je in het leven even op de rem trappen. Kijken of je nog op de goede weg zit, even checken of je nog blij bent. Dan helpen dit soort boeken enorm. Ze laten je weer even bewust nadenken en zorgen ervoor dat je geenthousiasmeerd raakt om dingen net weer even anders aan te pakken. En te focussen op de belangrijke dingen in het leven. Het boek van Jelle Hermus is zo’n boek.

Wil jij ook broeden op een leuker leven? Kijk eens op sochicken.nl.

Meer boekentips? Kijk ook eens op mijn blog waarin ik schrijf over Six Star Service van Sydney Brouwer.