06-55144032 info@steefhelpt.nl
Selecteer een pagina

“Hé Steef, hoe is het met jou?” Ik draai me om en zie een oud-collega staan. Enthousiast kijkt hij me aan. “Lang niet gezien” zegt hij, “te lang.” Ik moet lachen. We hebben elkaar zo’n anderhalf jaar niet gezien en nu komen we elkaar zomaar tegen op station Utrecht Centraal. It’s a small world. “Tijd voor een bakkie?”, vraag ik. “Dan praten we even bij”. “Gezellig”, zegt hij en voor we het weten zitten we aan de koffie. Met gebak, want dat hoort erbij.

“Je moet me alles vertellen”, zegt hij. “Ik zie wel eens wat berichtjes op Linkedin voorbijkomen en volgens mij ben jij lekker bezig”. En gelijk heeft ie!

Eenmaal aan de koffie vertel ik hem dus over Steef Helpt, mijn bedrijf waarmee ik sinds juli op marketing- en communicatievlak met veel plezier drukke ondernemers en teams ondersteun. Ik vertel hem hoe leuk ik het vind om als sparringpartner te fungeren én dat ik vervolgens ook de eigen handjes lever die nodig zijn om de klussen te klaren.

Hoe mooi het is dat ik direct mijn kennis en ervaring van zowel de mobiliteitsbranche als verzekeringsbranche kon inzetten bij mijn eerste (tevreden) opdrachtgevers. En dat ik hiernaast ook diverse trainingen heb gevolgd, teksten schrijf voor een tekstschrijversplatform en een vrijwilligersorganisatie voor daklozenopvang heb geholpen door mijn communicatie skills te doneren. Allemaal in een paar maanden tijd, ik heb veel geleerd en ben best een beetje trots, nu ik dit zo vertel.

Zo komt het gesprek dus ook op mijn manier van werken. Dat is namelijk net even anders. Ik werk voor meerdere opdrachtgevers tegelijkertijd én voornamelijk virtueel (= remote, = op afstand). Deze manier van werken vind ik prettig en past goed bij me. Het is divers, leer veel leuke mensen kennen, verzet bergen werk en heb geen reistijd. De samenwerking en afstemming gaat heel eenvoudig; via Teams, Zoom of telefoon. Kan allemaal.

“Gaaf”, zegt mijn oud-collega. “Dat is helemaal van deze tijd”. Daar ben ik het mee eens. We hebben de laatste jaren noodgedwongen allemaal geleerd om anders te gaan werken.

“Klopt helemaal”, zeg ik dus. “Ik kan mijn werk dus overal vandaan doen. Eigenlijk is er maar één voorwaarde, een goede internetverbinding. En weet je wat extra leuk is?”, vraag ik hem. “Ik kan dus ook werken vanuit het buitenland! Dat klinkt goed toch?”

Ik pak mij smartphone uit mijn tas en toon hem de foto’s van een leuke huurwoning in Zuid-Spanje met uitzicht op de bergen en de zee. “Kijk”, zeg ik. “We hebben de sleutels van deze woning inmiddels ook in ons bezit”. Ik kijk hem lachend aan.

“Wauw, dát doe je goed”, roept hij enthousiast uit. Ik zie dat hij eigenlijk ook wel even moet bijkomen van alle informatie die hij net gehoord heeft. “Jij hebt het roer flink omgegooid, je hebt er ook echt plezier in.”

“Ik ken wel wat ondernemers die jouw hulp prima zouden kunnen gebruiken”, zegt hij. Dat klinkt mij als muziek in de oren natuurlijk. “Nog een kop koffie?”, vraag ik hem en roep de ober om de bestelling door te geven. “Vertel eens!”

Heerlijk, die spontane contacten. Ik hou ervan. Binnenkort heb ik weer ruimte in mijn agenda. Benieuwd wat ik zoal kan oppakken? Kijk vooral eens op www.steefhelpt.nl en neem contact met me op. Leuk!!